Categorieën
Archief

Unieke Workshop: Procesbeheersing en Nauwkeurigheid

Wat u moet weten bij keuze, selectie en aanschaf van machines:

  • Hoe komt u tot een trefzekere ‘in één keer goed’ productie?
  • Hoe weet u of uw machines voldoende nauwkeurig en voorspelbaar zijn?
  • Wat is de invloed van de machinegeometrie op de bewerkingsnauwkeurigheid?
  • Een nieuwe machine aanschaffen? Hoe gaat u aan de slag?

Voor het antwoord op deze vragen heeft Dijk Consult een 5 daagse workshop Procesbeheersing en Nauwkeurigheid ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring als onafhankelijk meetbedrijf in het controleren en beoordelen van machines voor de metaalbewerking.

Voor wie

Medewerkers die betrokken zijn bij het maakproces en de ‘aanschaf en vervanging van machines’ . Aan de hand van praktische demo’s en aansprekende praktijk cases wordt ingegaan op de dagelijkse problematiek, het constateren en elimineren van afwijkingen. Aanbod komen zowel de traditionele CNC draai- en freesmachines als de 5-assige bewerkingscentra en portaalfreesmachines.

Demonstraties & Hands-On

In een praktische omgeving, de ontwikkelingswerkplaats van de TU Delft, met CNC machines worden verschillende methoden en meetmiddelen gedemonstreerd waarmee de statische en dynamische nauwkeurigheid van machines kan worden gecontroleerd. Daarnaast is er tijdens het practicum ruim de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan.

Inhoud van deze Workshop

– Procesbeheersing en nauwkeurigheid
– Relatie machinegeometrie en bewerkingsnauwkeurigheid
– Machinegeometrie; kennen en beheersen
– Probleemgericht meten aan machines, bv. na een crash
– Interpreteren en analyseren van meetresultaten

Eindresultaat

De deelnemers hebben kennis verkregen van machinenormen en meetmethoden, zijn instaat om essentiële controles en analyses uit te voeren, b.v. bij productafkeur of na een aanvaring.

Optioneel is de 5e dag: Keuze, selectie en aanschaf van machines

Aan de hand van aansprekende cases en praktijkervaringen worden de mogelijkheden, valkuilen, en de “Do’s en Don’ts” bij de keuze , selectie, aanschaf en oplevering van een machine besproken. Aan welke eisen de te leveren machine moet voldoen, wordt dit gedekt door de DIN- en ISO normen en zijn aanvullende eisen gewenst. Met de deelnemers wordt een afnameplan besproken dat in de praktijk als lijdraad kan worden gehanteerd.

Lesmateriaal

U krijgt een uitgebreide Syllabus met hand-outs en praktische checklijsten.

Deze 4 a 5 daagse workshop wordt verzorgd aan de Technische Universiteit Delft. Op de maandagen 20 en 27 oktober, 3 en 17 november van 13:00 tot 19:00 uur. De workshop wordt ondersteund met één praktijkdag op 10 november, verzorgt aan de Leidse instrumentmakers school.

Via OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking) kunnen bedrijven en werknemers in de metaalbewerking financiële bijdragen ontvangen voor deze unieke training. Voor meer informatie over deze financiële bijdrage zie: Persoonlijke trainingstoelage voor werknemers (PTT 2014).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *